top of page

S A N D R A  B O R Ø Y

BIOGRAFI

Vokalist og komponist Sandra Borøy leverer musikk som balanserer på en finurlig, tynn linje mellom jazz og pop. Dette gir rom for hennes lekne melodier, særegne vendinger og improvisatoriske uttrykk. Med følelser på utsiden speiler hun store og små øyeblikk vi mennesker står i – både med klare, konkrete skildringer og en god dose underfundighet. Gjennom musikken ønsker hun å berøre, utfordre og gi lytterne et fristed å gå til.

MG_BORØY_0819_1295.JPG

Sandra Borøy (1992) er en norsk sanger, komponist og tekstforfatter. Hun ga ut sitt debutalbum «Sus» i 2016 på Losen Records og høstet med dette lovord både nasjonalt og internasjonalt, tross dets norskspråklig materiale.  Borøy har en master i utøvende rytmisk musikk fra Universitetet i Agder (Kristiansand) og Høgskolan for Scen och Musik (Gøteborg), og hennes uttrykk er særlig influert av nordisk jazz, improvisasjon, visetradisjon og soul. Hun har en lengre bakgrunn som korist og solist i ulike konsepter, og komponerer musikk for flere konstellasjoner. Hun er også aktiv som kordirigent og musikkpedagog. Hennes drivkraft for å utøve og musisere, sier hun selv går tilbake til barndommen med kor, familieopptredener og utallige timer ved siden av faren på pianokrakken.

 

12.august 2022 ble hennes seneste album «Paralleller» sluppet på plateselskapet AMP Music and Records. Albumet er fylt med unike skildringer av et eller flere menneskers tilværelser, som kan skje på en og samme tid. Musikken og tekstene er både klare og konkrete beskrivelser, likefullt som rare og ettertenksomme abstraksjoner. Lydbildet er organisk, nært og lekent – noen ganger mykt, noen ganger hardt, noen ganger stort, noen ganger lite – akkurat som stemmene våre. Med dette håper hun å kunne speile en bredde av menneskeheten og bidra til å skape større forståelse for hverandre.

 

Borøys unike pennføring har de siste årene utviklet seg videre sammen med de fine musikerne hun samarbeider med på innspillingen: Idar Eliassen Pedersen (trompet, flygelhorn), Simen Skrebergene (gitar), Asle Bråthen (bass), Marius Trøan Hansen (trommer og perkusjon) og John Rune Jakobsen (saksofon). Platen er innspilt midt i koronapandemien i Athletic Sound (februar 2021), mikset i samarbeid med Dag Erik Johansen og mastret av Morgan Nicolaysen. Albumet «Paralleller» viser en tydelig videreutvikling fra forrige album, ved dens utvidede besetning og denne gangen lag på lag-innspilling. Blant annet viser Borøy mer av seg selv som pianist og vokalarrangør i produksjonen. 

"With such talent and determination God only knows what these young musicians can achieve eventually."
                                                                           Adam Baruch (2016)
bottom of page